Beste Ikea

Door mvdam op vrijdag 2 maart 2018 08:26 - Reacties (27)
Categorie: Rants, Views: 6.456

Beste Ikea,

Ik schrijf jullie deze brief, niet omdat ik persé ontevreden ben over jullie, maar ook omdat ik het belangrijk vind om zo nu en dan eens een "ok" ervaring te delen met jullie.

Vorige week vrijdag ben ik naar jullie winkel in Duiven gereden, zoals ik wel vaker doe als nieuw huiseigenaar. Je mist toch zo nu en dan iets, en het mag gezegd worden, vaak wordt er bij die spullen dan als eerste aan jullie gedacht.

Aan de oppervlakte ziet het er goed uit, véél producten zijn ook van voldoende kwaliteit, sommige producten moet je bij jullie mijden omdat, tja, je beter iets meer geld uit kan geven om ergens vervolgens langer plezier van te hebben.
Op véél plekken in jullie winkel, en zelfs groot op muren hebben jullie iets in de volgende strekking staan: "Je kan winkelaankopen binnen 365 dagen terugbrengen naar de klantenservice"

Die melding geeft mij een hoog AH-gevoel. Immers daar is het ook al jaren zo, niet tevreden? Geld terug. Zonder gezeur. En dat is één van de redenen dat ik (graag) bij jullie koop.

Goed, terug naar mijn verhaal. Vorige week was ik dus in Duiven, samen met mijn gezelschap een hapje eten kunnen bemachtigen ná ±15 minuten in zo'n rij gestaan te hebben die zich uitstrekt tot aan het koffieapparaat.
Gelukkig was het eten verder prima, en ik begrijp ook heus dat het lastig is om zó veel mensen tegelijk eten te geven.
Ná het eten door de winkel gewandeld, en bij de afdeling keukens een kraan meegenomen voor in mijn keuken een échte ÄLMAREN. En een keukentafel(tje) voor in mijn keuken.
Tot (enkele minuutjes) na sluitingstijd hebben we rondgestruind, en werden overal vriendelijk begroet, bij de kassa vriendelijk geholpen, allemaal goed.

Éénmaal thuis aangekomen kon ik me niet inhouden, en wist dat als ik die fijne nieuwe kraan niet nog even zou aansluiten, poe, dan zou ik de hele nacht niet slapen!
Kraan uitgepakt, de heldere beschrijving gelezen, alles aangesloten, fluitje van een cent! Nee echt, complimenten voor het proces! :). Heerlijk om je koffieapparaat te kunnen vullen zonder die bak van de achterkant te halen, en je waterkoker, pan, enzovoort ook. Kortom, genieten.

Totdat ik de volgende ochtend weer bij mijn aanrecht kwam. Er lag een plasje water rondom de basis van de kraan. Geen probleem dacht ik nog, ik zal het allemaal wel niet goed gedroogd hebben ná het aansluiten en mijn waterballet met waterkokers, koffiezetapparaten en pannen vullen.
Handdoekje erlangs, allemaal goed gedroogd, perfect.
En toen was het een paar uur later gewoon wéér nat. Dat is raar. Kraan maar weer los uit het aanrecht, heb ik iets niet goed gedaan, had ik iets kunnen aandraaien? Staat er iets in de handleiding dat ik gemist heb?
Ik kon het niet ontdekken, er leek iets te lekken binnenin mijn nieuwe kraan. Ach, kan gebeuren denk ik dan. :) Kraan weer losgekoppeld, de oude weer aangesloten, de doos uit de oud-papier gevist, kraan ingepakt, alle gereedschapjes erbij. En gister heb ik dan maar weer een nieuw tripje gemaakt naar jullie winkel, dit keer enkel om mijn kraan te ruilen, want tja, ik wil toch wel graag een werkende kraan. :).

Nu is de Ikea voor mij niet zó ver weg, maar toch een goede 30-35 minuten enkele reis. Plus wachten bij een klantenservice, uitleggen wat het probleem is, verwacht ik zo dat ik een uurtje of anderhalf / twee hiervoor uit kan trekken.

Maargoed, een DOA kun je hebben, kraan terugbrengen, winkel in, nieuwe pakken, dacht ik.

Ik bij de ikea, naar de klantenservice. Op het scherm dat er staat is er geen keuze "reparatie" dus heb ik maar op retourneren gedrukt. Eventjes gewacht, en toen mocht ik.
Bij aankomen bij de balie mijn probleem uitgelegd, er komt water uit deze kraan, maar niet op de plekken die ik graag heb. Aangewezen wáár er dan water uit kwam, en uitgelegd dat ik graag een andere ervoor wilde.
"Maar heeft u dan geen foto's gemaakt van het probleem?!" Vroeg de medewerker mij op een manier die ik ook wel eens vriendelijker heb gehoord.
Na een korte uitleg dat ik géén foto's heb gemaakt, (moest dit?!) ging de medewerker overleggen met iemand uit het magazijn / backoffice / achter een luik in elk geval :9.
Dit gebeurde op ongeveer 3 meter afstand, en er werd tussen de inmiddels 3 medewerkers die zich met mijn kraantje bezig hielden overlegd of ik het niet gewoon op had kunnen lossen door de kraan strakker tegen het aanrecht te schroeven.
Los van het feit dat dat niet had gegaan. (Geloof me). Had het ook het probleem niet opgelost, of nouja, dan had het water IN mijn keukenkastje gelegen in plaats van op mijn aanrecht hooguit :+.

Na 1-2 minuten overleg werd er blijkbaar besloten dat er een formulier gepakt moest worden. Een nauwelijks leesbaar (papieren!) formulier welteverstaan, dat duidelijk een kopie, van een kopie, van een kopie, en daar de kopie van was.
Wat met een klap op de balie gelegd werd en zonder uitleg onder de neus geschoven werd.
Na vragen waarom dit ingevuld moest worden, bleek, dat het enkel ter registratie / fraudepreventie was. En dan konden ze nabellen als ze méér info wilden over de lekkende kraan.
Prima.
Formulier ingevuld, en of ik dan nu wél mijn pinpas in het apparaat wilde stoppen voor retourpinnen om het bedrag terug te storten.
Bedrag retourgepind gekregen, de medewerkster bedankt, een prettige werkdag gewenst, en een fijne avond. Véél meer dan een "tot ziens" kon er niet af.

Ik vertrek richting de ingang van de winkel, om een nieuwe kraan te pakken, en dan bedenk ik me..
Ik ga hier geen kraan meer kopen. Als de service nu na een week al zo moeizaam gaat, hoe groot is mijn vertrouwen dan dat het over 5 jaar makkelijker is als diezelfde kraan kapot is?.

Als het retourproces makkelijker zou zijn geweest, de medewerker vriendelijker zou zijn geweest, denk ik dat ik zonder nadenken een nieuwe kraan had gekocht bij jullie.

Hoe had ik het wél graag gezien vraagt u, Ikea zich misschien af, en volgens mij is mijn beeld daarvan écht niet onredelijk:
Ik had graag bij uw klantenservice gekomen, geholpen geworden door een medewerker die zonder moeilijk doen, of na het doorlopen van enkele simpele troubleshooting stappen (je weet het maar nooit, misschien heb ik wel wat fout gedaan met aansluiten!). En vervolgens, uitleggen wat er dan nu gaat gebeuren, dat ik mijn geld terugkrijg, en daarmee een nieuwe uit mag zoeken.

Is dat nu allemaal zo veel gevraagd? :)

Ze schoot op hem, en je raad nooit wat er toen gebeurde!

Door mvdam op vrijdag 30 juni 2017 12:32 - Reacties (26)
Categorie: Algemeen, Views: 5.508

Hij ging dood..

In de categorie: Clickbait als klein experiment.

http://nos.nl/artikel/218...d-voor-youtube-stunt.html
19-jarige Amerikaanse schiet vriend dood voor YouTube-stunt

Er zijn wel vaker YouTube-stunts waarin dingen fout gaan, vaak aangekondigd in hoofdletters om meer views te verzamelen. Maar afgelopen maandag ging het in de Amerikaanse staat Minnesota echt goed fout.

YouTuber Monalisa Perez (19) en haar vriend Pedro Ruiz (22) wilden graag meer kijkers trekken voor hun kanaal en bedachten daarom een nieuwe stunt: een kogel tegenhouden met een boek.

Monalisa Perez @MonalisaPerez5
Me and Pedro are probably going to shoot one of the most dangerous videos ever😳😳 HIS idea not MINE🙈
00:00 - 27 Jun 2017
2.159 2.159 retweets 1.806 1.806 vind-ik-leuks


Om zijn vriendin, die zeven maanden zwanger is, te overtuigen liet Ruiz een ander boek zien waar al eens op was geschoten. Daar ging de kogel niet doorheen.

Vanaf ongeveer 30 centimeter schoot Perez met een Desert Eagle-pistool op haar vriend die een boek voor zijn borst hield. Om je een idee te geven wat voor wapen dat is:

.50 Desert Eagle
Tegen hun verwachting in stopte het boek de kogel niet en overleed Pedro ter plekke. Hun dochter van 3 was getuige van de stunt.

Monalisa wordt nu beschuldigd van doodslag en kan een gevangenisstraf tot maximaal 10 jaar krijgen.
Hoe stom moet je nou zijn om dit te proberen? Survival of the fittest? En nee, ik wil hier niks mee bereiken. Ik ben gewoon nieuwschierig naar de reacties :)

Fiber Nederland

Door mvdam op donderdag 13 oktober 2016 08:21 - Reacties (21)
Categorie: Algemeen, Views: 5.321

http://i.imgur.com/ugxnNsy.png

Wat is er nu beter als uiting van onvrede over een bedrijf dan er een fijne blog over schrijven, je ervaringen delen met de wereld, en dan wordt er misschien ergens iemand wel wakker. Of de potentiële klanten, of het bedrijf.

Het verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden, glasvezel komt beschikbaar bij ons huis in Apeldoorn, en de zoektocht naar een geschikte leverancier begint. Destijds was een 500mbit lijn via de gebruikelijke leveranciers onbetaalbaar, of gewoon niet leverbaar, en al vrij vlot kwam ik uit op Fiber.

Betaalbaar, redelijk prima reviews. Leek een prima club. Ook was er een leuk introductieaanbod, waardoor ik enkele maanden korting kreeg. Één en ander werd keurig geregeld, aangesloten, enzovoort.

Fastforward ± een jaar, de service werd merkbaar iets minder, zo nu en dan snachts geen internet, niet genoeg om over te bellen, zelfs niet genoeg om voor over te stappen. Immers wat maakt het nu uit of er snachts even geen internet is..

Fastforward naar 3 maanden geleden. Er komt een brief van fiber, binnenkort zijn er werkzaamheden, waardoor we een nachtje geen internet hebben. Geen probleem, dat gebeurt wel eens vaker. Inmiddels hebben we ook al een paar dagen geen TV. Ach, dat zal met het onderhoud wel opgelost worden... toch?

Fout gedacht. Ruim 2 maanden later werkt de TV nog niet. Fiber geeft niet thuis, ook niet na herhaaldelijk contact. Restitutie kan pas als ze de storing hebben opgelost, maar daar heb ik na 2 maanden erg weinig hoop op.

Inmiddels is de opzegging geregeld, en enkele dagen later komt de "grote" storing. 48 uur geen internet, telefonie, niks. Communiceren kan blijkbaar ook niet. Thuis ontstaat het idee dat Fiber Nederland misschien wel failliet is. Want, zo moeilijk kan een kleine statusupdate niet zijn toch? Zelfs tweakers kreeg geen contact met ze.

Op moment van schrijven staat de "doe-het-zelf" doos van KPN al in de gang, en tellen we de dagen af, tot we eindelijk van dit bedrijf verlost zijn, of nouja, verlost, dan gaan we nog wel ruziemaken over de verschillende storingen waar ik gewoon crediteringen voor wil zien..

Dus, in mijn nederige mening: Fiber Nederland: Blijf er ver vandaan. Misschien zijn er wel mensen die een fantastische ervaring hebben met Fiber Nederland. Maar gezien de gemiddelde tendens die ik zo teruglees ook op het forum is het hopelijk een provider die uit gaat sterven.

Gameboy Pocket-RPi3 Buildlog #1

Door mvdam op vrijdag 1 juli 2016 15:01 - Reacties (11)
Categorie: Tweaks, Views: 4.361

Nadat ik deze week licht besmet ben geraakt met het Pi virus doordat ik een Pi voor een leuk prijsje over kon nemen, heb ik er direct een projectje voor gevonden. Dit gehele projectje zal gelijkend zijn aan: een project van XodusTech

Maar, first things first. Wat is een Pi-Pocket? Voor een eerst hint zie onderdstaande afbeelding.

http://www.mvdam.nl/wp-content/uploads/2016/07/Pocket-Pi-1.png
Afbeeldingsbron: http://www.xodustech.com/...spberry-pi-gameboy-pocket


Een klein voorbeeldje van wat het moet worden Bron: XodusTech

Een Raspberry Pi 3 (of in geval van bovenstaande afbeelding een Pi B+) Inclusief scherm ingebouwd in de behuizing van een GameBoy Pocket.

De GameBoy Pocket is de kleinere opvolger van de originele Gameboy DMG-01 waar Chaozz recentelijk een uitgebreid filmpje van gemaakt heeft. Echter betrof het daar enkel het inbouwen van Backlight. De GameBoy Pocket is uitgekomen in 1996.

Met dit project ga ik proberen om de volgende hoofdcomponenten in een GBP (GameBoy Pocket) te bouwen:

- Raspberry Pi 3 Model B (€40) (Link)
- 2,5" Kleurenscherm (€25) (Link)
- 2600mAh Accu (€12) (Link)
- Gameboy Pocket (€30) (Elke staat, zolang de behuizing + knoppen maar OK zijn)

Hier heb ik verder nog voor nodig:

- MicroSD 32GB (Formaat naar keuze) (€5) Link
- Teensy 2.0 USB Development board (€14) Link
- 3,7V naar 5V Step-up (€3) Link
- 3,3V Switching mode regulator (€6) Link
- Miniatuur Versterker (€1) Link
- 5V 1A Li-ion ladercircuit (€0,40) Link
- 28mm Speaker (€0,80) Link
- Extra USB poort (€0,19) Link
- Vervangend glaasje voor de Gameboy (€4,99) Link

Dit alles heb ik voornamelijk op Ebay besteld. De Raspberry is tweedehands.

Totale onderdeelkosten ongeveer tot zover: 125,- Euro

Dat maakt het niet echt een budget projectje. Waarschijnlijk kun je nog wel een paar dingen hier en daar besparen. Je zou eventueel bijvoorbeeld voor de knoppen de GPIO pins van de RPi kunnen gebruiken in plaats van de Teensy. Maar de Teensy maakt het één en ander makkelijker.

Ook kun je dingen als een accu + electronica, nieuw glaasje. Waarschijnlijk wel goedkoper krijgen of weglaten als je dat wil. Hetzelfde geldt voor de LCD. Ik heb deze uitgezocht omdat ik behoorlijk zeker weet dat hij past en gaat werken in deze build. Aanvullend zijn er voldoende guides beschikbaar die beschrijven hoe je dit schermpje kan voeden op 5V ipv 12V.

Verder benodigd:

- Lijm
- Soldeerbout + Soldeer
- Dunne kabeltjes voor verbindingen tussen componenten
- Dremel / stanleymes

Alle benodigde spulletjes zijn zoals gezegd reeds besteld. De Raspberry Pi 3 komt vandaag of morgen binnen, evenals de GameBoy Pocket. De overige spullen komen (helaas) allemaal uit china, dus zullen er wat langer over doen.

http://www.mvdam.nl/wp-content/uploads/2016/07/Pocket-Pi-3.png
PostNL houdt het spannend! :)

Maar, wat kun je er nu eigenlijk mee?
De Pi zal gaan draaien op een stukje software dat RetroPi heet. Hiermee kun je een behoorlijk aantal "retro" consoles emuleren. (NES, SNES, N64, GB(A) enzovoort). Het mooie aan de Pi is dat hij ook een HDMI uit heeft, en hierdoor kun je dus ook je emulaties op een TV spelen.

De Pi3 beschikt over ingebouwde bluetooth, dus als je een paar controllers hebt die dat ondersteunen *kuch* 8BitDo Snes 8Bitdo PRO *kuch*

Hierdoor kun je ook heel eenvoudig over de beperkingen van de GameBoy heenkomen, namelijk, hij heeft maar "2" knoppen (A en B). Waar je voor een snes game al gauw 4 knoppen wil hebben. En voor een N64 game liefst nog wat meer.

Zodra ik alle spulletjes binnenheb zal ik aan de knutsel gaan, en dan laat ik jullie meer weten!

Reacties zijn O+. Vind je dit een leuk of stom idee? Zou je zo'n ding wel willen kopen? Let me know O+

Telco's net als soort van vroeger...

Door mvdam op vrijdag 2 oktober 2015 08:57 - Reacties (12)
Categorie: Algemeen, Views: 3.650

Al enige weken speel ik met het idee in mijn hoofd om hier eens een blogje over te maken, want het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ben die hier zo over denkt..

Omdat mijn abonnement weer aan een verlenging toe is ben ik enige weken geleden op zoek gegaan naar wat voor mij een haalbare manier is van goedkoop mobiel internetten. Maar de manier waarop ik dat wil lijkt gewoonweg niet te worden aangeboden..

Wat zoek ik?

Ik wil een provider, waar ik gewoon MB's of GB's kan kopen, en deze op mijn eigen tempo kan opmaken. Dus waar geen verstrijkingsdatum aan vast zit. Ik heb momenteel een abonnement waar ik 12GB data heb, elke maand weer. Hier betaal ik dan ook goed voor. Maar eigenlijk kom ik de meeste maanden met 2GB ook wel toe. De overige 10GB is enkel voor de maanden dat ik het echt nodig heb eigenlijk...

Maar waarom kan ik dan niet gewoon 3GB kopen elke maand, en wat ik overhoud meenemen? T-mobile doet nog wel zo iets met zijn mobiele minuten momenteel volgens mij. Maar nergens is er een provider te vinden die zijn MB's minimaal 2 a 3 maanden geldig laat zijn..

Tuurlijk snap ik dat dit allemaal te maken heeft met het verdienmodel van een Telco.. Vergelijkbaar zou zijn als ik elke maand 10L benzine zou kopen voor mijn auto, maar als ik er maar 4 verbruik dan mag ik de overige 6 niet meer gebruiken..

Je zou haast gaan overwegen om je eigen MVNO op te gaan zetten...