Telco's net als soort van vroeger...

Door mvdam op vrijdag 2 oktober 2015 08:57 - Reacties (12)
Categorie: Algemeen, Views: 3.281

Al enige weken speel ik met het idee in mijn hoofd om hier eens een blogje over te maken, want het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ben die hier zo over denkt..

Omdat mijn abonnement weer aan een verlenging toe is ben ik enige weken geleden op zoek gegaan naar wat voor mij een haalbare manier is van goedkoop mobiel internetten. Maar de manier waarop ik dat wil lijkt gewoonweg niet te worden aangeboden..

Wat zoek ik?

Ik wil een provider, waar ik gewoon MB's of GB's kan kopen, en deze op mijn eigen tempo kan opmaken. Dus waar geen verstrijkingsdatum aan vast zit. Ik heb momenteel een abonnement waar ik 12GB data heb, elke maand weer. Hier betaal ik dan ook goed voor. Maar eigenlijk kom ik de meeste maanden met 2GB ook wel toe. De overige 10GB is enkel voor de maanden dat ik het echt nodig heb eigenlijk...

Maar waarom kan ik dan niet gewoon 3GB kopen elke maand, en wat ik overhoud meenemen? T-mobile doet nog wel zo iets met zijn mobiele minuten momenteel volgens mij. Maar nergens is er een provider te vinden die zijn MB's minimaal 2 a 3 maanden geldig laat zijn..

Tuurlijk snap ik dat dit allemaal te maken heeft met het verdienmodel van een Telco.. Vergelijkbaar zou zijn als ik elke maand 10L benzine zou kopen voor mijn auto, maar als ik er maar 4 verbruik dan mag ik de overige 6 niet meer gebruiken..

Je zou haast gaan overwegen om je eigen MVNO op te gaan zetten...

Volgende: Gameboy Pocket-RPi3 Buildlog #1 07-'16 Gameboy Pocket-RPi3 Buildlog #1
Volgende: Geld besparen met je 3D printer! 10-'14 Geld besparen met je 3D printer!

Reacties


Door Tweakers user xleeuwx, vrijdag 2 oktober 2015 09:04

met een MVNO heb je nog steeds de zelfde regels als particulier, echter koop je dan groter in waardoor je iets kan schuiven...

Bij mijn KPN abbo kan ik gewoon onbeperkt per 1Gb er bij kopen per maand, ondanks dat ik al een 5Gb abbo heb.
https://www.kpn.com/prive...extra-opties/mb-erbij.htm

[Reactie gewijzigd op vrijdag 2 oktober 2015 09:05]


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 2 oktober 2015 09:46

organge komt terug op de markt; was de enige die zon systeem hanteerde

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 2 oktober 2015 10:22

volgens mij is er nooit echt een provider geweest die dit echt deed of zeker niet met prijzen die concurerend waren en diensten die betrouwbaar bleken.. in het 3g tijdperk had je heel soms eens een provider die je overschakkelde naar 2g maar zelfs dat lijkt een uitzondering...

in jouw geval kun je overigens best bij vodafone een red basic nemen, ongebeperkt bellen en 3gb data voor rond de 32 euro... zet je dan de traaginternet blox aan ga je automagisch naar gprs snelheden als je 3gb bundel op is... of koop je eenmalig een 1 3 5 of 10gb bundel bij in de maanden dat je die denkt nodig te hebben, de prijzen zijn wel iets hoger maar als je het maar zelden gebruikt (1x per 3 a 4 maanden) - dan moet je wel uit kunnen komen,

Door Tweakers user Diecke, vrijdag 2 oktober 2015 11:51

Prepaid is ook een optie

Door Tweakers user Xudonax, vrijdag 2 oktober 2015 12:32

Wat je kunt doen is een T-Mobile stel samen / stel bij. Als je vooraf weet dat je meer dan X GB gebruikt, pas je het aan omhoog. Daarna moet je het wel weer naar beneden bijstellen. Geen echte oplossing, meer een work-around...

Door Tweakers user JohnQnl, vrijdag 2 oktober 2015 12:52

Limesco (www.limesco.nl) heeft helemaal geen bundels, je betaald alleen voor wat je gebruikt. (En andere vette features)

Door Tweakers user Axewi, vrijdag 2 oktober 2015 15:38

hollandse nieuwe heeft zo'n systeem waarbij je je tegoed een aantal maanden mag mee neemen.

"geldigheid tegoed

Je maandelijks tegoed is de hele maand geldig, alles wat je opwaardeert is 6 maanden geldig. Je maandelijks tegoed wordt altijd als eerste gebruikt. Het opwaardeertegoed dat je als eerste hebt gekocht, wordt als eerste gebruikt. Je ontvangt een waarschuwings-sms als je tegoed 3,- en 0,- heeft bereikt."

Maar aan de internet snelheid van max 14mb te zien bieden ze weer geen 4g aan -.-"

Door Tweakers user Rifleshader, vrijdag 2 oktober 2015 16:48

Bij Telfort zijn je MBs nu 3 maanden houdbaar en je gebruikt de oude MBs eerst!

Ik heb nu een 1GB databundel maar met een gebruik van 500 MB heb je dus na een aantal maanden een maximum van 3GB (aangezien je de oudste MBs eerst opmaakt). Ook kan je gebruik maken van KPNs 4G netwerk en als je toevallig ook nog Telfort internet hebt kan je de MBs nog eens verdubbelen.

Dus er is wel een provider te vinden waar alles 3 maanden geldig blijft!

Door Tweakers user MartijnAbel, zaterdag 3 oktober 2015 18:01

Je geeft blijkbaar zelf al antwoord op je vraag ;)
Tuurlijk snap ik dat dit allemaal te maken heeft met het verdienmodel van een Telco..

Door Tweakers user justahuman, zondag 4 oktober 2015 00:13

bij bv http://limesco.nl/ betaal je gewoon voor de hoeveelheid die je gebruikt en bieden de mogelijkheid aan om zelfs je eigen voip centrale te draaien.

Door Tweakers user Jogai, maandag 5 oktober 2015 08:14

Axewi schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 15:38:
hollandse nieuwe heeft zo'n systeem waarbij je je tegoed een aantal maanden mag mee neemen.

"geldigheid tegoed

Je maandelijks tegoed is de hele maand geldig, alles wat je opwaardeert is 6 maanden geldig. Je maandelijks tegoed wordt altijd als eerste gebruikt. Het opwaardeertegoed dat je als eerste hebt gekocht, wordt als eerste gebruikt. Je ontvangt een waarschuwings-sms als je tegoed 3,- en 0,- heeft bereikt."

Maar aan de internet snelheid van max 14mb te zien bieden ze weer geen 4g aan -.-"
Niet meer bij nieuwe abbo's.

Door Tweakers user Johannes77, maandag 5 oktober 2015 17:59

Misschien is juist overstappen op prepaid juist interessant.
Ik zit nu bij T-Mobile en ik krijg bij elke opwaardering van 10 euro:
  • 50 belminuten
  • 100 SMS
  • 200 MB snel internet(4G, weet niet hoe snel, maar snel genoeg)
Dit is dan één maand geldig
Als ik die 10 euro omzet in een maand internet (1GB) heb ik dus 1200 MB
Uitgaande van de 2 GB die jij gebruikt, krijg je voor twee keer tien euro opwaarderen 100 belminuten, 200 SMS en 2400 MB internet.

Reageren is niet meer mogelijk