Fiber Nederland

Door mvdam op donderdag 13 oktober 2016 08:21 - Reacties (21)
Categorie: Algemeen, Views: 4.831

http://i.imgur.com/ugxnNsy.png

Wat is er nu beter als uiting van onvrede over een bedrijf dan er een fijne blog over schrijven, je ervaringen delen met de wereld, en dan wordt er misschien ergens iemand wel wakker. Of de potentiŽle klanten, of het bedrijf.

Het verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden, glasvezel komt beschikbaar bij ons huis in Apeldoorn, en de zoektocht naar een geschikte leverancier begint. Destijds was een 500mbit lijn via de gebruikelijke leveranciers onbetaalbaar, of gewoon niet leverbaar, en al vrij vlot kwam ik uit op Fiber.

Betaalbaar, redelijk prima reviews. Leek een prima club. Ook was er een leuk introductieaanbod, waardoor ik enkele maanden korting kreeg. …ťn en ander werd keurig geregeld, aangesloten, enzovoort.

Fastforward Ī een jaar, de service werd merkbaar iets minder, zo nu en dan snachts geen internet, niet genoeg om over te bellen, zelfs niet genoeg om voor over te stappen. Immers wat maakt het nu uit of er snachts even geen internet is..

Fastforward naar 3 maanden geleden. Er komt een brief van fiber, binnenkort zijn er werkzaamheden, waardoor we een nachtje geen internet hebben. Geen probleem, dat gebeurt wel eens vaker. Inmiddels hebben we ook al een paar dagen geen TV. Ach, dat zal met het onderhoud wel opgelost worden... toch?

Fout gedacht. Ruim 2 maanden later werkt de TV nog niet. Fiber geeft niet thuis, ook niet na herhaaldelijk contact. Restitutie kan pas als ze de storing hebben opgelost, maar daar heb ik na 2 maanden erg weinig hoop op.

Inmiddels is de opzegging geregeld, en enkele dagen later komt de "grote" storing. 48 uur geen internet, telefonie, niks. Communiceren kan blijkbaar ook niet. Thuis ontstaat het idee dat Fiber Nederland misschien wel failliet is. Want, zo moeilijk kan een kleine statusupdate niet zijn toch? Zelfs tweakers kreeg geen contact met ze.

Op moment van schrijven staat de "doe-het-zelf" doos van KPN al in de gang, en tellen we de dagen af, tot we eindelijk van dit bedrijf verlost zijn, of nouja, verlost, dan gaan we nog wel ruziemaken over de verschillende storingen waar ik gewoon crediteringen voor wil zien..

Dus, in mijn nederige mening: Fiber Nederland: Blijf er ver vandaan. Misschien zijn er wel mensen die een fantastische ervaring hebben met Fiber Nederland. Maar gezien de gemiddelde tendens die ik zo teruglees ook op het forum is het hopelijk een provider die uit gaat sterven.

Volgende: Ze schoot op hem, en je raad nooit wat er toen gebeurde! 06-'17 Ze schoot op hem, en je raad nooit wat er toen gebeurde!
Volgende: Gameboy Pocket-RPi3 Buildlog #1 07-'16 Gameboy Pocket-RPi3 Buildlog #1

Reacties


Door Tweakers user yousql, donderdag 13 oktober 2016 08:37

Ziggo en KPN hebben ook zo hun straten waar hun internet niet goed werkt.

Mijn vader heeft maanden lang slecht internet van KPN gehad (jaren lang netjes betaald), vervolgens opgezegd. En een jaar later een brulbrief van KPN gekregen. Een rekening die hij moest betalen. Als hij het niet betaalde werd een incasso burau ingeschakeld, en als hij het wel betaald werd zijn abbenoment weer verlengt.

Daarnaast vind ik dat KPN veel te veel, en veel te lang geld verdiend heeft aan analoog bellen.

Ik zal zelf nooit meer iets van KPN nemen.

Door Tweakers user sebastius, donderdag 13 oktober 2016 09:29

Fiber is sowieso een club die zich behoorlijk schuldig maakt aan misleidend adverteren. Je noemt jezelf 'Fiber' maar in 90% van het land leveren ze gewoon DSL... Met de clausule dat 'zodra glasvezel beschikbaar komt kunt u gratis overstappen'.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 13 oktober 2016 09:33

xs4all toch de provider voor tweakers. bij uitstek, totdat de volgende huurder, de dsl lijn perse vrij wil.... echter omdat xs4all moeilijk doet en persee een lijn aangesloten moet hebben (en je je contract nieet gewoon mocht afkopen .... heb ik ze in 1 brief 2 opdrachten geven...

stap 1 verhuis mijn dsl abo naar het nieuwe huis, stap 2 zeg op per einddatum...

vervolgens de machtiging van xs4all opgezegt bij de bank per einddatum contract...

wat ik niet wist, is dat het abomenet door (naar hun zegge) een fout van mijn kant (natuurlijk) de opzegging niet kon plaats vinden omdat ik na de opzegging had verhuist (oops iemand bij xs4all heeft niet helemaal goed gelezen blijkbaar), en ik dus op een bepaald moment een brief krijg... u moch nog een jaar aan abomentsgeld betalen...

conclussie, ik een brief terugsturen, negatief antwoord ontvangen, duurwaarder op bezoek, hem de brief laten lezen, geen accoord, dus hij wilde innen, ik politie bellen, duurwaarder uit huis laten schoppen... en xs4all een ultimatum gesteld, of ze laten me me rust, of ik stap naar de rechter, doe aangifte van poging tot oplichting en contracktbreuk. en ijs een schadevergoeding voor het moeten afhandelen van alle brieven en het gezeik met de deurwaarder...
vervolgens nog 1 brief, we snappen dat u blijkbaar geen bebruik wilde maken, en dat u een fout heeft gemaakt door na uw opzegging te verhuizen waardoor uw abo weer ging lopen... maar uit coulance schelden we uw rekening kwijt....

ergo, neem ook vooral geen xs4all... stelletje liegende en opnaaiende apen!


ik zit nu trouwens al een hele tijd bij vodafone thuis, (benieuwd wat er mee zal gebeuren na de fusie met ziggo, en het feit dat de NMA heeft geeist dat VF de dienst moet verkopen of sluiten)... goede prijs 32,50 voor 50/50 en de dienstverlening / storingen etc zijn voldoende tot redelijk goed te noemen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 oktober 2016 09:36]


Door Tweakers user himlims_, donderdag 13 oktober 2016 10:02

plaatje werkt niet in header; gooi lekker op tweakphoto/opslag :+

Door Tweakers user eL_Jay, donderdag 13 oktober 2016 13:16

Ziggo ben ik gematigd positief over:
Klantenservice is goed (servicekantoor hier in de stad waar ze je makkelijk vervangende apparatuur meegeven)
Internet is goed, tot nog toe in 1,5 jaar tijd 1 langdurige storing gehad (2 dagen) verder altijd goed en snel.
TV is WAARDELOOS, je krijgt HD-ready maar het is compleet instabiel, zenders die het gewoonweg niet doen, zwarte kanalen die het pas doen na er nog eens langs te zappen, storingen op zelfs NPO, artefacten etc. DSL SD > Cable HD
Hardware is meh: Horizon box is leuk kwa functionaliteit, maar je hebt wel non-stop een geluidsbron in je woonkamer (klinkt als een redelijk stille pc)
Extra services zoals Myprime, uitzendingen terugkijken en HorizonGo vind ik erg prettig

Door Tweakers user Gillded, donderdag 13 oktober 2016 14:42

Soort van de zelfde situatie gehad met Fiber, echter al meteen vanaf het begin slechte service.

Begon met het aansluiten bij de grootouders, netjes het pakketje aangevraagd en op tijd geleverd. Aansluiten en homaar, geen internet. Veel heen en weer gebeld en verschillende configuraties geprobeerd op de router en beloftes tot terug gebeld worden, maar niets. Weekje later kwam er bericht dat het mogelijk bij de Netbeheer lag, maar die gaf aan dat dit dan via Fiber gemeld moest worden, Fiber gaf aan dat wij dit zelf moesten doen. Kastje -> muur -> Kastje, etc. Netbeheerder reageerde gelukkig wel vrij adequaat want die kwamen wel even kijken, lag inderdaad bij hun dus zo ver geen blaam.

Paar weken later zelf ook over op Fiber, en het werkte zowaar in een keer. De kwaliteit waarmee het werkte was echter niet de van het. Veel storingen op het TV signaal en ook regelmatig geen Internet. Naar een paar maanden en veel belletjes naar de klanten service toch maar overgestapt (samen met eerder genoemde grootouders) op Caiway. Sinds dat moment bijna geen last meer gehad (Behalve de kleine storingen die elke provider wel eens heeft). Het kan dus wel.

Ik sluit me aan bij de mening van Mvandam, Fiber is niet de beste provider die er tussen zit, en ondanks dat ze vaak goedkoop zijn en adverteren met de vaste prijs, betaal ik liever wat meer voor een stabiele verbinding. :)

Door Tweakers user mvdam, donderdag 13 oktober 2016 14:45

Voor de volledigheid wellicht, ik ga nu over naar KPN, die hetzelfde pakket aanbiedt voor §20,- in de maand minder.

Immers, heb ik nu toch ook al geen TV....

Win-Win zou ik het willen noemen :)

Door Tweakers user Wildfire, donderdag 13 oktober 2016 21:25

eL_Jay schreef op donderdag 13 oktober 2016 @ 13:16:
Ziggo ben ik gematigd positief over:
Klantenservice is goed (servicekantoor hier in de stad waar ze je makkelijk vervangende apparatuur meegeven)
Internet is goed, tot nog toe in 1,5 jaar tijd 1 langdurige storing gehad (2 dagen) verder altijd goed en snel.
TV is WAARDELOOS, je krijgt HD-ready maar het is compleet instabiel, zenders die het gewoonweg niet doen, zwarte kanalen die het pas doen na er nog eens langs te zappen, storingen op zelfs NPO, artefacten etc. DSL SD > Cable HD
Hardware is meh: Horizon box is leuk kwa functionaliteit, maar je hebt wel non-stop een geluidsbron in je woonkamer (klinkt als een redelijk stille pc)
Extra services zoals Myprime, uitzendingen terugkijken en HorizonGo vind ik erg prettig
Er is dan toch echt iets compleet mis met ofwel je aansluiting zelf, ofwel iets binnenshuis. Wat je omschrijft is niet zoals digitale TV van Ziggo normaal gesproken is namelijk. Ik zou echt niet naar DSL SD willen zoals jij het noemt, dat zou echt een gigantische achteruitgang zijn hier.

Door Tweakers user Pietervs, donderdag 13 oktober 2016 22:41

Ervaring met Tweakdsl, inmiddels al een jaar of 8 geleden denk ik. Maar irriteert me nog steeds mateloos: overgestapt, ja, ze zouden alles regelen. Na 6 maanden, tientallen e-mails, telefoontjes en zelfs een aangetekende in gebreke stelling deed mijn vaste telefoon het nog steeds niet.
Toen ben ik maar vertrokken. Eisten ze doodleuk de rest van het jaarcontract op, compleet met deurwaarder.
Ik heb betaald, maar dat stelletje f*cking amateurs moet echt uit mijn buurt blijven, nog steeds. :(

Tegenwoordig redelijk tevreden klant van Ziggo.
Weinig storingen, stabiel internet, helaas niet echt de goedkoopste.

Maar goedkoop is vaak duurkoop, dat was de les die ik leerde van Tweakdsl en die waarschijnlijk ook opgaat voor Fiber. Ergens zal het geld verdiend moeten worden. De ene provider doet dat met wat hogere prijzen en wat betere service, de ander doet dat door goedkopere apparatuur te gebruiken en het service-apparaat uit te kleden (no pun intended).

Door Tweakers user Bartosy, vrijdag 14 oktober 2016 00:52

zit op het moment bij Tele2 en dat is niet veel beter..s'nachts/s'avonds knalt wifi en het vaste netwerk er regelmatig ui(overdag is alles goed).
mvdam schreef op donderdag 13 oktober 2016 @ 14:45:
Voor de volledigheid wellicht, ik ga nu over naar KPN, die hetzelfde pakket aanbiedt voor §20,- in de maand minder.

Immers, heb ik nu toch ook al geen TV....

Win-Win zou ik het willen noemen :)
Ik zit in precies hetzelfde schip. Tele2 is niet veel beter dus die gaat er ook uit. Een alles in 1 pakket heeft voor mij ook geen toegevoegde waarde, ik kijk amper tv en telefoneren doe ik ook amper/kan met mobiel. Vreemd genoeg heb ik hiervoor 6 jaar Telfort gehad en de storingen bij die internet provider kan ik op 1 hand tellen.

Door Tweakers user LordSinclair, vrijdag 14 oktober 2016 12:39

Pietervs schreef op donderdag 13 oktober 2016 @ 22:41:
Ervaring met Tweakdsl, inmiddels al een jaar of 8 geleden denk ik. Maar irriteert me nog steeds mateloos: overgestapt, ja, ze zouden alles regelen. Na 6 maanden, tientallen e-mails, telefoontjes en zelfs een aangetekende in gebreke stelling deed mijn vaste telefoon het nog steeds niet.
Toen ben ik maar vertrokken. Eisten ze doodleuk de rest van het jaarcontract op, compleet met deurwaarder.
Ik heb betaald, maar dat stelletje f*cking amateurs moet echt uit mijn buurt blijven, nog steeds. :
Ik had al een aantal jaar een glasvezel aansluiting bij Tweak, totdat ze dat Sparkl introduceerde. Ze hadden het gewoon verprutst met alle afspraken en ondanks de belofte dat je niet zonder internet komt te zitten kwam je dat toch. Dus toen gelijk Ziggo aangevraagd. Tweak opgezegd met het maand opzegtermijn. So far so good, daarna bleef Tweak vrolijk incasseren terwijl ik geen klant meer bij hun was. Dus gelijk laten storneren, gelijk een brief met dreigingen met deurwaarders (ze wilde dat ik bleef betalen terwijl ik geen klant meer was). De e-mails naar de helpdesk lezen ze maar half. Op een gegeven moment storten ze zelfs het abonnementsgeld wat ik al gestorneerd had op mijn rekening. Een simpele vraag waarnaar ik het terug kon storten was al te lastig.

Een stelletje amateurs zijn het bij Tweak.

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 14 oktober 2016 13:16

Wat het probleem bij Fiber is dit is opgezet door een stel mensen die de naam hebben gebruikt die Google ook gebruikt. Genaamd Google Fiber. Zelfde kleuren en zo veel mogelijk proberen te kopiŽren. Echter is dit NIET VAN GOOGLE. ze doen zich dus voor als of ze heel goed zijn, maar in praktijk laten ze het afweten zodra jij echt een vaste klant bent... Je kan beter wat meer betalen en een goed provider dan een slechte provider en minder betalen.

Door Tweakers user Tijger, vrijdag 14 oktober 2016 14:36

Tja, providers, het blijft lastig, Zelf zit ik al jaren op de kabel, eerst UPC en nu dus Ziggo.

Nooit problemen en toen ik problemen had (packet loss, lijn gechecked, losses zaten duidelijk bij mij en niet bij, toen, upc) werd er een monteur gestuurd die in de meterkast alle bekabeling vervangen heeft waar ik nooit een rekening voor heb gehad.

Ik heb de 300/30 internet service en ik krijg gewoon 302/31 op mijn PC na 2 switches. Kan ik ook niet echt over klagen, we hebben een Horizon box die alleen als DVR draait omdat ik altijd een losse modem/router heb gehad.

En dan zie je bij algemene onderzoeken dat de klanttevredenheid bij Ziggo en voorheen UPC behoorlijk laag is.

Door Tweakers user nervwrecker, vrijdag 14 oktober 2016 16:33

De service van Ziggo is ook giga ruk en hun Horizon box is nog slechter dan de service die ze leveren maar ook een aantal modems/routers van ziggo zijn ook rond uit K.U.T zoals de technicolor modem wat een troep zeg.
Enige wat goed is, is ziggo sport met F1 ook de enige reden dat ik tv heb van ze anders was ik daar ook al van afgestapt.

Door Tweakers user KopjeThee, zaterdag 15 oktober 2016 12:42

nervwrecker schreef op vrijdag 14 oktober 2016 @ 16:33:
De service van Ziggo is ook giga ruk en hun Horizon box is nog slechter dan de service die ze leveren maar ook een aantal modems/routers van ziggo zijn ook rond uit K.U.T zoals de technicolor modem wat een troep zeg.
Enige wat goed is, is ziggo sport met F1 ook de enige reden dat ik tv heb van ze anders was ik daar ook al van afgestapt.
De service van Ziggo ben ik zelf nog wel redelijk tevreden over. Maar die Horizon Box is echt heel, heel slecht. Dat ding is niet vooruit te branden. Dat ze die troep ooit aan klanten hebben durven uitdelen... Nou ja, voor een groot deel van het land zijn ze ongeveer monopolist (als je brakke adsl rommel niet meerekent). En dat mag schijnbaar zomaar. Waar zijn die toezichthouders als je ze nodig hebt?

Door Tweakers user karimmm, zaterdag 15 oktober 2016 16:59

Ik kan mij wel vinden in je beklag over Fiber. Gelukkig presteert Fiber het bij ons niet slecht (internet is (bijna) altijd wel up maar de klantenservice is echt ongelofelijk belabberd!

Door Tweakers user Xantios, maandag 17 oktober 2016 15:04

Nu ben ik zelf geen klant van Fiber, maar ondanks dat heb ik zo ook mijn irritatie wat betreft hoe deze firma te werk gaat.

Allereerst omdat er op het moment van aanvraag er van alles fout ging waardoor ik de order geannuleerd heb ( en nu bij Vodafone zit )

Maar ook door de agressieve manier van reclame maken, teksten als "Ziggo heeft al 3x de prijzen verhoogd" maar ook "75% van de Nederlandse providers levert maar 65% van de beloofde snelheid.* Bent u dat ook zat? Dat snappen we en daarom zijn wij wel eerlijk over de snelheid "

Al met al, geen groot fan van deze club...

Door Tweakers user 455451n, maandag 17 oktober 2016 18:48

Hmm... Recent aan het orienteren omdat ik waarschijnlijk in het probleemgebied van Ziggo val. Afgelopen weekend drie maal storing gehad en op de storing website staat er niet bepaald veel informatie dan dat de informatie die ik zelf ook had (geen internet, geen kabel, niets). Daarnaast was de website ook niet bepaald eerlijk over wanneer de storing is geconstateerd. Ik had op drie verschillende momenten op de site gekeken of de storing was verholpen. Helaas liet de site mij elke keer de tijd zien van het moment dat ik de informatie opvroeg. Tussen het eerste moment en het moment dat ze aangeven op de website zit een verschil van twee uur. [/rant]

Nu nog even kijken wat de bevindingen zijn van de mede-tweakers. Oorspronkelijk dacht ik aan xs4all (die had in het verleden een prima uptime) en tweakdsl. Maar beiden lijken het niet zo te bevallen.

Door Tweakers user J-roenn, maandag 17 oktober 2016 20:12

Als ik alle reacties hier zo lees dan mag ik in mn handjes knijpen met mn budget Telfort abo, betaal in totaal §51,- per maand voor
50/5 vdsl ( werkelijke snelheid 55/30 )
Interactieve TV incl opnemen & Fox sports
Mobiel abo 150 min/500mb/onbeperkt sms
En heb nooit last van storing, heb wel de in bruikleen gekregen modem in bridge mode hangen met mijn eigen router er achter. Voor hetzelfde pakket bij Zeelandnet ( bij ons kennen ze geen Ziggo ) en een los GSM abo erbij ben i minimaal 3 tientjes duurder uit, en dien ik zelf nog een decoder voor digitale tv aan te schaffen.

Door Tweakers user Gupster, maandag 17 oktober 2016 21:10

Ik ben onlangs verhuist en heb in eind augustus fiber.nl aangevraagd. tot nu toe niks gekregen van ze behalve aansluitkosten van +50 euro.

ze waren inderdaad heel slecht bereikbaar in klantenservice. nu 3x gebeld ze vertelden stuur een email met je klacht en hoop een vergoeding. maar nu heb ik geen internet en bijna 2,5 maanden verder.

zij vertelden mij dat er misschien iets met netwerk beheerder problemen waren. maarja ik probeer nu een juiste provider te vinden voor mijn nieuwe woning.

Door Tweakers user kipppertje, maandag 17 oktober 2016 21:16

Zonder al te diep op mijn problemen met Fiber in te gaan (ze zijn gelukkig na veel, heel veel moeite inmiddels opgelost)
Anyway, nadat ze mijn escalatie geŽscaleerd hadden (ja, echt), en dat ook niets deed, heb ik een ingebrekestelling gestuurd. Vervolgens ben ik dezelfde dag opgeleverd.
Overigens hebben ze niet eens de moeite genomen om mijn brief te beantwoorden, het enige dat ik kreeg was een automatisch bericht met "Gefeliciteerd, u bent aangesloten!".

Anyway, spijt van, maar nu het allemaal werkt durf ik er ook niet meer aan te komen :X

Reageren is niet meer mogelijk